Italiaans kaasplankje

  • Italiaans, Nagerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 28-10-2009
  • Italiaans kaasplankje

    Italiaans kaasplankje

    Italiaans kaasplankje

Een heerlijk kaasplankje na een Italiaanse maaltijd

Deel dit recept

Ingrediënten
Kies niet meer dan vijf soorten kaas en reken op in totaal 100 gram kaas per persoon.

Een mooie combinatie is:
zachte mozzarella
mild-pittige magor (een samenstelling van mascarpone en gorgonzola)
zilte schapenkaas pecorino Romano
Parmezaanse kaas of grana pardano
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Leg van elke kaassoort per persoon een stukje op een bord of serveer de kazen op een houten plank en laat een ieder zelf stukjes er vanaf snijden.

Bron

AllerHande 12 2005

Serveertip

Lekker met knapperig, vers witbrood, druiven en een glas mousserende lichtzoete rode wijn, bijvoorbeeld Brachetto uit de regio Piemonte.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten