Hollands kaasplankje

  • Nederlands, Nagerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 28-10-2009
  • Hollands kaasplankje

    Hollands kaasplankje

    Hollands kaasplankje

Ook een Hollands kaasplankje mag er zijn als nagerecht!

Deel dit recept

Ingrediënten
Kies niet meer dan vijf soorten kaas en reken op in totaal 100 gram kaas per persoon.

Een mooie combinatie is:
zachte, verse geitenkaas (bettine blanc
kernhem
lichtzoete, nootachtige Hollandse gatenkaas (of Leerdammer)
pikante, karaktervolle kaas als oude boernkaas of overjarige Goudse brokkelkaas
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Leg van elke kaassoort per persoon een stukje op een bord of serveer de kazen op een houten plank en laat een ieder zelf stukjes er vanaf snijden.

Bron

AllerHande 12 2005

Serveertip

Lekker met boerenjongens (of port), vers kanpperig brood en appelstroop.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten