Frans kaasplankje

  • Frans, Nagerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 28-10-2009
  • Frans kaasplankje

    Frans kaasplankje

    Frans kaasplankje

  • Frans kaasplankje

    Frans kaasplankje

    Frans kaasplankje

  • Frans kaasplankje

    Frans kaasplankje

    Frans kaasplankje

Geen idee welke Franse kazen je moet kiezen als nagerecht? Een handig hulpje is om drie kazen te kiezen in de kleuren va de Franse vlag: rood, wit, blauw. Een roodkorstkaas (meestal oranje van kleur), dan een wittekorstkaas en tot slot een pittige blauwaderkaas. Kazen worden altijd in volgorde van de zachte smaak naar de sterke smaak gegeten.

Deel dit recept

Ingrediënten
Kies niet meer dan vijf soorten kaas en reken op in totaal 100 gram kaas per persoon.

Roodkorstkaas: Port Salut of chaumes grand caractère

Wittekorstkaas: brie of camembert

Blauwaderkaas: fourme d`Ambert of rochebaron.

Eventueel kun je nog een stukje (half)harde kaas als gruyère of emmentaler erbij doen.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Leg van elke kaassoort per persoon een stukje op een bord of serveer de kazen op een houten plank en laat een ieder zelf stukjes er vanaf snijden.

Bron

AllerHande 12 2005

Serveertip

Lekker met vers notenbrood.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten