1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Lemon curd
  5. gevulde appels met lemon curd

gevulde appels met lemon curd

Door: lucretiab

  • , Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 27-10-2009

Ingrediënten 4 personen


4 stevige appels
70 g koude boter, in kleine blokjes
125 g bloem
50 g poedersuiker, gezeefd
1 eierdooier
1 tl gemalen kaneel
4 el lemon curd (supermarkt of delicatessenwinkel)


Verder heb je nodig


Ovenschaal

gevulde appels met lemon curd
gevulde appels met lemon curd

De lemon curd maakt de zoete vulling heerlijk fris. Een grande succes!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C. Was de appels en halveer ze horizontaal. Snijd een dun plakje van de bolle kant af zodat het kroontje en steeltje verwijderd zijn. Snijd het klokhuis eruit. Meng in een kom de boter, bloem, poedersuiker, eierdooier en het kaneel en wrijf het tussen je vingers tot een los kruimeldeeg. Vul de appelhelften met de lemon curd en zet ze in de ovenschaal. Bedek de appels ruim met het kruimeldeeg. Giet 1 dl water in de ovenschaal en zet deze in het midden van de oven op een rooster. Bak de appels in ± 15 min. gaar en goudbruin. Lekker met een glas zoete wijn, bijvoorbeeld Sauternes.

wachttijd: 15 min

bereidingstijd: 10 min

kcal: 395

eiwit: 54

Bron

Delicious



Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lucretiab
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top