lamsfilet

  • Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 27-04-1999

licht gerookt, met sallandse geitenkaas en saus

Deel dit recept

Ingrediënten
  • 600 gr. Lamsfilet
  • Zout
  • Peper
  • Koriander


    Saus:

  • 300 gr. Tomaat, zonder vel en
  • in blokjes gesneden
  • 25 cl. Kalfsfond (saus)
  • Kruiden
  • 100 gr. Tomaat, zonder vel en
    in blokjes gesneden
  • Sallandse Geitenkaas
  • Boodschappen bestellen

    Bereidingswijze

    Lamsfilet voorzien van zout, peper en koriander.
    Goed inpakken en gedurende twee uur in de koeling laten marineren.
    In een rookoven gedurende 20 minuten roken op 30C.
    Voor de saus de kalfsfond aan de kook brengen, de in blokjes gesneden tomaat toevoegen aan de saus en op smaak brengen met zout en peper.
    De kruiden op het laatste moment toevoegen om zo de meeste smaak van de kruiden te behouden.
    Op de borden de in stukjes gebrokkelde geitenkaas verdelen samen met de nog overgebleven stukjes tomaat.
    De hete saus hierover gieten en het in plakjes gesneden lamsvlees over de borden verdelen.

    Laatste reacties

    Er zijn nog geen reacties

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten