1. Home
  2. Recepten
  3. Mediterrane keuken
  4. Gegrilde venkelsalade met feta

Gegrilde venkelsalade met feta

  • Mediterraan,
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 25-10-2009

Ingrediënten 4 personen


2 kleine venkelknollen
250 g cherrytomaten
8 groene pepers mild (pot a 310 g)
1 eetlepel witte-wijnazijn
5 eetlepels olijfolie extra vierge
150 g fetakaas
1 zakje basilicum (15 g)


Verder heb je nodig


Satépennen


Gegrilde venkelsalade met feta
Gegrilde venkelsalade met feta

Energie 230 kCal- Eiwit 9 g- Vet 20 g- Koolhydraten 3 g (per eenpersoonsportie)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Groen van venkel snijden en bewaren, knollen verticaal in dikke plakken snijden (wortelaanzet laten zitten, die houdt venkel bijeen). Venkel in 5 min. beetgaar koken en in vergiet laten uitlekken. Tomaatjes en pepers omscheppen met 1 el olie en aan satépennen rijgen. In slakom azijn met 3 el olie en zout en peper naar smaak tot dressing kloppen.

Bereidingswijze

Venkelplakken met 1 el olie omscheppen en naast elkaar op barbecuerooster leggen. Venkel in 10 min. gaar en lichtbruin roosteren, regelmatig keren. Venkel iets laten afkoelen. Intussen tomaatspiesjes 5 min. roosteren. Venkelplakken in stukjes snijden en apart gehouden venkelgroen fijnsnijden. Tomaatjes en pepers van spiesjes halen. Venkel, venkelgroen, tomaatjes en pepers losjes door dressing husselen. Feta erboven verkruimelen. Basilicumbladeren van takjes plukken en door salade scheppen.

Bron

AllerHande 07 2005



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nmbvv


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nmbvv
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top