Ouderwetse rode kool met goudreinetten
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
De lekkerste rode kool!
Ingrediënten 4 recipe.people
1 rode kool1 dl azijn
100 gram bruine basterdsuiker
2 tl kaneel of nog beter speculaaskruiden
2 goudreinetten
Benodigdheden
Ruime panBereidingswijze
Haal de buitenste bladen van de kool. Snijd de kool met een stevig mes in dunne repen en die weer in kleine stukken of gebruik een schaaf. Was de kool en doe met aanhangend water in een ruime pan. Voeg azijn, basterdsuiker en kaneel of speculaaskruiden toe. Laat sudderen tot de kool gaar en zacht is.
Schil de appels en snijd ze in kleine schijfjes. Laat de schijfjes enkele minuten meestoven. Roer de kool en de appel voor het serveren goed door elkaar en proef of deze zoet genoeg is.
NB: reken voor een winter rodekool een uur om die zacht te krijgen
Bron
Hollandse pot