Ouderwetse rode kool met goudreinetten

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

De lekkerste rode kool!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
1 rode kool
1 dl azijn
100 gram bruine basterdsuiker
2 tl kaneel of nog beter speculaaskruiden
2 goudreinetten
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Ruime pan

Bereidingswijze

Haal de buitenste bladen van de kool. Snijd de kool met een stevig mes in dunne repen en die weer in kleine stukken of gebruik een schaaf. Was de kool en doe met aanhangend water in een ruime pan. Voeg azijn, basterdsuiker en kaneel of speculaaskruiden toe. Laat sudderen tot de kool gaar en zacht is.
Schil de appels en snijd ze in kleine schijfjes. Laat de schijfjes enkele minuten meestoven. Roer de kool en de appel voor het serveren goed door elkaar en proef of deze zoet genoeg is.

NB: reken voor een winter rodekool een uur om die zacht te krijgen

Bron

Hollandse pot

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

mar72 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten