Spaghetti Carbonara

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 25-10-2009
  • Spaghetti Carbonara

    Spaghetti Carbonara

    Spaghetti Carbonara

  • Spaghetti Carbonara

    Spaghetti Carbonara

    Spaghetti Carbonara

  • Spaghetti Carbonara

    Spaghetti Carbonara

    Spaghetti Carbonara

  • Spaghetti Carbonara

    Spaghetti Carbonara

    Spaghetti Carbonara

  • Spaghetti Carbonara

    Spaghetti Carbonara

    Spaghetti Carbonara

  • Spaghetti Carbonara

    Spaghetti Carbonara

    Spaghetti Carbonara

  • Spaghetti Carbonara

    Spaghetti Carbonara

    Spaghetti Carbonara

  • Spaghetti Carbonara

    Spaghetti Carbonara

    Spaghetti Carbonara

  • Spaghetti Carbonara

    Spaghetti Carbonara

    Spaghetti Carbonara

  • Spaghetti Carbonara

    Spaghetti Carbonara

    Spaghetti Carbonara

  • Spaghetti Carbonara

    Spaghetti Carbonara

    Spaghetti Carbonara

Spaghetti met de originele carbonara saus, zoals de Italiaan deze op tafel zet.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 gr verse spaghetti
2 eieren
2 eidooiers
60 gr (vers) geraspte Parmezaanse kaas
2 eetl olijfolie
30 gr boter
2 teentjes knoflook
200 gr pancetta
peper & zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Grote pan
Braadpan
Kom

Bereidingswijze

Kook de spaghetti al dente in een pan met ruim kokend water en een snufje zout.
Kluts ondertussen in een kom de eieren met de eidooiers en de parmezaanse kaas.
Breng dit mengsel op smaak met wat peper en zout.
Snijd de pancetta in dunne reepjes.
Verhit de olijfolie met de boter in een pan.
Kneus de knoflookteentje met de bolle kant van een lepel en doe ze samen met de pancettareepjes in de pan.
Bak tot de pancetta krokant is. Verwijder vervolgens de knoflook.
Voeg de uitgelekte spaghetti toe aan de pancettareepjes.
Roer alles goed door en haal de pan dan van het vuur.
Roer het eimengsel er door en serveer meteen.

Bron

2tomaatjes.nl

Serveertip

De meningen over welke carbonara nu de lekkerste is, zijn erg verdeeld.
Ik ben van mening dat deze pasta carbonara de lekkerste is.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

parsifal1 avatar
parsifal1 09-12-2020

Dit is niet het originele recept, in de echte carbonara zit geen knoflook en geen pancetta maar guanciale en geen parmezaanse kaas, maar Pecorino

Casina avatar
Casina 26-07-2017

Ook heel lekker met kinnebakspek.

Miranneke2 avatar
Miranneke2 06-05-2017

Gisteren gemaakt, smaakt heerlijk!

mick72 avatar
mick72 10-02-2017

Tip: Haal wel de pan met de Carbonara van het vuur/kookplaat als je de eidooiers er doorheen mengt, anders stolt het namelijk en krijg je een geroerde omelet door je pasta. En een echte Carbonara bevalt natuurlijk geen room!

nicoleridders avatar
nicoleridders 08-06-2016

Helemaal toppie: ook wat vocht bewaard van de spaghetti; daardoor heerlijk romig met de dooiers en eieren. Zo klaar. Dit komt vaker op het menu.

Bolle56 avatar
Bolle56 11-01-2016

Superlekker en zoooo eenvoudig. Het is een handig gerecht om snel klaar te maken na 1 van onze zeiltochten de ingredienten zijn ook voor langere tijd goed houdbaar.

hyacintje avatar
hyacintje 30-05-2015

Heerlijk! Gegeten in combinatie met de tomatensalade Napoli van Petra, gaan we zeker vaker doen!

ger1958 avatar
ger1958 17-05-2015

Mij is altijd geleerd om wat kookvocht te bewaren ! Dit maakt de Spaghetti Carbonara lekker smeuïg waardoor je geen room nodig hebt,

Purrie avatar
Purrie 17-05-2015

?? ik zie de laatste 2 reakties... room gaat toch alleen in nep-carbonara's? Dat is mij altijd verteld...

hans3333 avatar
hans3333 17-05-2015

ja

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten