Tapa: Boquerones en vinagre (ansjovis in azijn)

  • Spaans, Borrelhapje
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 25-10-2009
  • Tapa: Boquerones en vinagre (ansjovis in azijn)

    Tapa: Boquerones en vinagre (ansjovis in azijn)

    Tapa: Boquerones en vinagre (ansjovis in azijn)

Let op: de ansjovis moet minstens een nacht marineren! Op de dag van eten moeten ze vervolgens nog 1 tot 2 uur in de olijfolie trekken.

Deel dit recept

Ingrediënten
500 gr verse ansjovis
1.25 dl sherry azijn
6 grote tenen knoflook in dunne plakjes
2 el gehakte bieslook
peper en zout
2,5 dl Spaanse olijfolie
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 3599,01 kcal
Koolhydraten 12,55 g
Eiwitten 131,22 g
Vetten 309,62 g

Voorbereiding

Snijd de buik van de ansjovis open en verwijder ruggengraat en kop. Spoel de vis grondig af en dep ze droog.

Bereidingswijze

Snijd de ansjovisjes overlangs in tweeën. Leg ze naast elkaar in een schaal en besprenkel ze met azijn. Voeg zoveel water toe dat de ansjovis onder water staan. Dek de schaal af met huishoudfolie en laat de vis een nacht (bij voorkeur 24 uur) in de koelkast marineren. Neem de volgende dag de vissen uit de marinade en laat ze goed uitlekken. Leg ze in een schaal, bestooi ze met bieslook en knoflook en voeg peper en zout toe. Besprenkel ze met de olijfolie en laat 1 tot 2 uur trekken.

Bron

Giessenborch.com

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten