1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. vlaams vispannetje

vlaams vispannetje

Door: ellentje

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 27-04-1999

Ingrediënten 4 personen


1 1/2 kg verschillende soorten vis (diepvries of vers) 1 grote winterwortel 1 grote ui 1 dikke prei enkele stengels bleekselderij peterselie tijm laurier zout peperkorrels stuk citroenschil 60 g boter 60 g bloem sap van 1 citroen plakjes citroen 2 eidooiers 100 g garnalen (vers, diepvries of blik)



Uit Belgie gekregen van mijn vriendin Joy

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verdeel de vis in stukken. Snijd de wortel, ui, prei en bleekselderij in niet te kleine stukken. Doe de gesneden groenten in een pan met 1 liter water en voeg de kruiden en de citroenschil toe. Breng dit aan de kook en laat ca. 3 kwartier trekken. Zeef de groentebouillon en breng opnieuw aan de kook. Leg de stukken vis erin en pocheer de vis in ca. 10 minuten. Neem de vis uit de pan en houd de vis warm in een afgedekte schaal. Laat de bouillon iets inkoken.

Bereidingswijze

Smelt de boter en roer de bloem erdoor. Roer er vervolgens voorzichtig driekwart van de bouillon door. Klop de dooiers los, voeg er enkele eetlepels van de hete bouillon aan toe en roer dit goed door elkaar. Neem de pan van het vuur en voeg het dooiermengsel toe aan de saus. Zet de pan op een zacht vuur en laat de saus niet meer koken. Voeg het citroensap, de garnalen en de stukken vis toe. Bestrooi de saus met peterselie en garneer met plakjes citroen.
Serveer dit gerecht met stokbrood.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ellentje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top