1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Pommes duchesse

Pommes duchesse

Door: planco

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 25-10-2009

Ingrediënten 6 personen


750 gr kruimige aardappelen
50 g pittige kaas (bijv. oude of parmezaanse), geraspt
4 eetlepels verse peterselie (zakje a 30 g), fijngesneden
2 eetlepels boter


Verder heb je nodig


Bakpapier
spuitzak met kartelmondje

Pommes duchesse
Pommes duchesse

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak van de aardappels aardappelpuree met de kaas en de peterselie en doe dit mengsel in een spuitzak. Spuit kleine torentjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Verwarm de boter 10 seconden in de magnetron. Bedruppel de aardappeltorentjes dun met de gesmolten boter en bak ze in de oven in 15-20 minuten gaar en goudbruin. Draai de oven uit als ze te donker kleuren en houd ze in de oven warm, eventueel met de deur op een kier.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top