1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Cake
  5. Blauwe bessen cake
  6. Verrukkelijke kruimel-cupcakes met peer en blauwe bessen

Verrukkelijke kruimel-cupcakes met peer en blauwe bessen

  • Nederlands, Banket
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 25-10-2009

Ingrediënten 12 personen



    2 kleine of 1 grote,goed rijpe peer (conference is perfect) geschild en in kleine stukjes gesneden
    1 handvol blauwe bessen (vers of uit de vries)
    2 eetlepels poedersuiker, plus extra voor het bestrooien
    125 gram hele zachte boter (dus heel erg op tijd uit de koelkast
    halen)
    125 gram vanillesuiker of rietsuiker.(ik heb rietsuiker gebruikt, heerlijk!)
    2 grote eieren
    125 gram zelfrijzend bakmeel
    1 kleine, afgestreken theelepel gist (uit een zakje)


    VOOR HET KRUIMELDEEG

    30 gr. boter
    60 gr. bloem
    20 gr. fijne kristal suiker


Verder heb je nodig


Muffin bakvorm met 12 holtes; 12 papieren vormpjes; mixer en kommen


Verrukkelijke kruimel-cupcakes met peer en blauwe bessen
Verrukkelijke kruimel-cupcakes met peer en blauwe bessen

Deze zijn echt eindeloos lekker, smeuig en romig! ik moet me steeds inhouden om er nog een tweede van te pakken!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Doe de papieren vormpjes in de muffinvorm
Verwarm de oven voor op 190 graden c (onder en bovenwarmte)

Bereidingswijze


Meng voor het kruimeldeeg de boter met de bloem met je vingertoppen.
Kneed er de suiker en een klein scheutje koud water door.
Kneed het deeg zo, dat je een kruimeldeeg krijgt. zet even apart.
Roer in een andere kom de stukjes peer, de bessen en de poedersuiker voorzichtig door elkaar en zet dit mengsel ook even weg.
Klop in een andere kom de boter smeuig met de mixer (5 minuten). Voeg dan met kleine beetjes tegelijk, de suiker, de eieren, het meel en de gist toe en klop dit alles tot een homogeen en romig mengsel.
Verdeel het beslag over de papieren vormpjes (2/3 vol) en bak de cakejes 6 minuten. Haal dan de muffinplaat uit de oven en verdeel snel het vruchtenmengsel over de cakebakjes. Ten slotte verdeel je het kruimeldeeg erover. Zet de plaat terug in de oven en verlaag de temp. naar 180 graden c. Bak ze dan nog exact 19 min. (ze moeten een mooi bruin bovenkantje hebben) Laat ze dan nog 10 min in de oven staan. je stopt even een houten lepel of zo tussen de deur zodat die wat open staat. haal ze daarna uit de oven en laat ze in de vormpjes afkoelen.
Bewaren kun je ze het beste in een grote,goed afgesloten diepvries doos.
Maar warm zijn ze het allerlekkerste!!!

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Je kunt ipv peer en bessen ook appels en bramen nemen!

Bakken op de 2e richel van onderen!

Bron

Cupcakes van Janet Smith



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruthbrock


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruthbrock
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top