Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Indonesische keuken
  4. Pittige kippenbouten in heerlijke saus/ slowcooker/oven/gas

Pittige kippenbouten in heerlijke saus/ slowcooker/oven/gas

Door: alidada

  • Indonesisch
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 24-10-2009

Ingrediënten 2 personen


2 kippenbouten - 4
1 grote ui (grof gesneden) - 2
4 tenen knoflook (klein gesneden) - 8
Stukje verse gember (± 5 cm - geschild en geraspt) - 5 (opgehoopte) theelepels geraspte gember.
1 citroen (schoongeboend, schil geraspt en daarna het sap uitgeperst) - grote citroen
1 bakje Boemboe voor Ajam Paniki -2
( o.a. van Conimex of koop bij Toko.)
4 el Gembersiroop - 8
(bvb Royal Mail- Australische Gembersiroop- te koop bij supermarkt.)
Ongeveer 300 ml kippenbouillon. (van bouillonblok of zelf gemaakt)- 400 ml
Scheutje (Olijf)olie idem
Wat bloem of allesbinder om eventueel het vocht te binden. 1 eetlepel allesbinder


Verder heb je nodig


Braadpan. Rasp (voor citroen) + citroenpers. Slowcooker of ovenschaal met deksel of braadpan. Mes. Snijplank.

Pittige kippenbouten in heerlijke saus

Ingredinten

De kippenbouten aanbraden

Bak ui,knoflook,,gember voor ongeveer 3-5 min.

Voeg boemboe,citroensap/rasp, gembersiroop en bouillon toe.

Even goed roeren

Leg kippenbouten in slowcooker, giet saus erover.

Zet de slowcooker op high voor 2 uur

Tjauw-Min mie


Ik kreeg dit recept van een vriendin, het is een makkelijk te maken recept maar ik heb het wel aangepast aan eigen smaak en tevens aangepast voor de Slowcooker.
Mocht je geen slowcooker hebben dan kan dit gerecht ook in de oven of op het gas.
Hier even een overzicht van de tijden (ongeveer)
In oven: zet de oven op 200 °C voor ± 40 - 45 min.
In braadpan (deksel op de pan) ook ongeveer 40-45 min.
In slowcooker ± 2- 3 uur (hangt van je slowcooker af).
Op 03.03.2012 weer eens gemaakt maar nu voor 4 personen. De ingrediënten die ik voor 4 personen heb gebruikt zet ik er vetgedrukt achter.Ik heb nieuwe foto`s bij dit recept geplaatst.
Ps Mijn vorige slowcooker mocht ik niet voorverwarmen, mijn huidige slowcooker moet ik voorverwarmen. Slowcookers (net als ovens) variëren in bereidingstijd. Ik vermeld hier de tijden die voor mijn slowcooker gelden.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Leg de kippenbouten in de slowcooker en giet de saus erover.
Zet de slowcooker op high voor ongeveer 2 uur daarna nog 1 uur op low.
Kijk na 2 uur eens en proef! (misschien wil je nog wat bouillon toevoegen)
En misschien wil je nog wat citroensap en/of rasp toevoegen dat ligt aan je smaak, ik vond de helft voldoende.
Ik heb (ongeveer) na 2½ uur in de slowcooker wat allesbinder erdoor gestrooid (even roeren) na nog een half uurtje was de kip zo gaar dat hij van het bot afviel.

Serveertip

Er zijn vele combinaties mogelijk. Wij eten het soms met mie (de platte) of andere mie. Of rijst.
De groenten; Thaise of andere roerbakgroenten of sperziebonen, kastanje champignons enz. De laatste keer hebben wij het met Tjauw- Min mie, kastanjechampignons en Oosterse wokgroeten gegeten ik heb het toen voor 4 personen gemaakt dus de volgende dag het in de oven warm gemaakt en gegeten met;
gebroken sperziebonen, nog wat roerbak en de heerlijke pittige komkommersalade van Agnes. (een aanrader) Volgende keer neem ik een hele komkommer!
Hier is de link naar haar recept.
Pittige-komkommersalade

Bron

Vriendin en zelf aangepast.



Deel dit recept

Reacties (23)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van alidada
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top