
2 kippenbouten - 4
1 grote ui (grof gesneden) - 2
4 tenen knoflook (klein gesneden) - 8
Stukje verse gember (± 5 cm - geschild en geraspt) - 5 (opgehoopte) theelepels geraspte gember.
1 citroen (schoongeboend, schil geraspt en daarna het sap uitgeperst) - grote citroen
1 bakje Boemboe voor Ajam Paniki -2
( o.a. van Conimex of koop bij Toko.)
4 el Gembersiroop - 8
(bvb Royal Mail- Australische Gembersiroop- te koop bij supermarkt.)
Ongeveer 300 ml kippenbouillon. (van bouillonblok of zelf gemaakt)- 400 ml
Scheutje (Olijf)olie idem
Wat bloem of allesbinder om eventueel het vocht te binden. 1 eetlepel allesbinder
Braadpan. Rasp (voor citroen) + citroenpers. Slowcooker of ovenschaal met deksel of braadpan. Mes. Snijplank.
Ik kreeg dit recept van een vriendin, het is een makkelijk te maken recept maar ik heb het wel aangepast aan eigen smaak en tevens aangepast voor de slowcooker.
Mocht je geen slowcooker hebben dan kan dit gerecht ook in de oven of op het gas.
Hier even een overzicht van de tijden (ongeveer)
In oven: zet de oven op 200 °C voor ± 40 - 45 min.
In braadpan (deksel op de pan) ook ongeveer 40-45 min.
In slowcooker ± 2- 3 uur (hangt van je slowcooker af).
Op 03.03.2012 weer eens gemaakt maar nu voor 4 personen. De ingrediënten die ik voor 4 personen heb gebruikt zet ik er vetgedrukt achter.Ik heb nieuwe foto`s bij dit recept geplaatst.
Ps Mijn vorige slowcooker mocht ik niet voorverwarmen, mijn huidige slowcooker moet ik voorverwarmen. Slowcookers (net als ovens) variëren in bereidingstijd. Ik vermeld hier de tijden die voor mijn slowcooker gelden.
Leg de kippenbouten in de slowcooker en giet de saus erover.
Zet de slowcooker op high voor ongeveer 2 uur daarna nog 1 uur op low.
Kijk na 2 uur eens en proef! (misschien wil je nog wat bouillon toevoegen)
En misschien wil je nog wat citroensap en/of rasp toevoegen dat ligt aan je smaak, ik vond de helft voldoende.
Ik heb (ongeveer) na 2½ uur in de slowcooker wat allesbinder erdoor gestrooid (even roeren) na nog een half uurtje was de kip zo gaar dat hij van het bot afviel.
Er zijn vele combinaties mogelijk. Wij eten het soms met mie (de platte) of andere mie. Of rijst.
De groenten; Thaise of andere roerbakgroenten of sperziebonen, kastanje champignons enz. De laatste keer hebben wij het met Tjauw- Min mie, kastanjechampignons en Oosterse wokgroeten gegeten ik heb het toen voor 4 personen gemaakt dus de volgende dag het in de oven warm gemaakt en gegeten met;
gebroken sperziebonen, nog wat roerbak en de heerlijke pittige komkommersalade van Agnes. (een aanrader) Volgende keer neem ik een hele komkommer!
Hier is de link naar haar recept.
Pittige-komkommersalade
Vriendin en zelf aangepast.
Fressnapf 28-10-2013
Lekker hoor Louise, erg lekker! Ik heb geen slowcooker, maar in de oven op lage temp. gaat het ook prima. Aanrader
karin11213 27-10-2013
Hoi Louise, neem het recept van je mee. Groetjes en nog een fijne zondag.
Karin
hyacintje 27-10-2013
Dit gaan we zeker heel snel proberen, lijkt me erg lekker.
lieredomdrij 27-10-2013
Meis, daar wordt je toch hartstikke moe van. Slowcooker met oude temperatuur, en dan vertelt zo`n ding ook nog wat niet mag en wel moet?ineens een nieuwe en dan is alles anders en het kan ook gewoon in de oven, ook langzaam zelfs. Nu herinner ik me weer waarom ik nooit bijsluiters van de apotheek lees, ga je dood aan.
Maar het recept is natuurlijk weer heerlijk, dus als ik daar aan dood ga is dat goed. helemaal goed zelfs. Groet Roger.
Slowcookpete 12-06-2013
Vanavond weer op het menu, met de Indische eieren en de pittige komkommer... Gewoon met witte rijst... Niks mis mee!!!