Noord Afrikaanse Salade

  • Afrikaans, Salade
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 24-10-2009
  • Noord Afrikaanse Salade

    Noord Afrikaanse Salade

    Noord Afrikaanse Salade

Een speciale salade. Fris, kruidig, verassend

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3 EL Amandel staafjes
2 TL Curry Madras
1 bosje Peterselie
1 Tl Vijgen Mosterd
3 EL Witte wijn Azijn
4 EL Olie (Zonnebloem of Olijf)
Zout, Peper
400 gr Kipfilet in reepjes of blokjes
Olie om te bakken
1 Kleine Aubergine
4 Vijgen
300 gr Bonte Bladsalade
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

•De Amandel staafjes bakken in ietsje olie tot ze licht bruin zijn en dan kort de helft van de Curry Madras meebakken. Apart zetten in een bakje
•De Peterselie fijnhakken en die met de rest van de Curry en de Vijgen Mosterd vermengen. Olie en Azijn mee mengen en met zout en peper afmaken tot een dressing
•De Kipfilet in reepjes of blokjes snijden (persoonlijke voorkeur) en 5 minuten goed bakken. Eruit halen en afkoelen laten.
• Aubergine in dunne schijven snijden in olie in de pan krokant bakken. Op huishoud papier uit laten lekken. Alternatief is ze op een gril te bakken zonder olie.
•Vijgen in vieren delen.

Bereidingswijze

De salade, de vijgen de Aubergine en de kip op de borden verdelen. De dressing erover heen druppelen en tot slot met de Amandelen bestrooien.

Bron

Migros krantje in Zwitserland

Serveertip

Lekker met Couscous of Turks brood

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten