GUACAMOLE

  • Mexicaans, Saus/dressing
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 23-10-2009
  • GUACAMOLE

    GUACAMOLE

    GUACAMOLE

De beste guacemole

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
vier middelgrote tomaten
vier rijpe tot overrijpe avocado`s
sap van een limoen
halve kleine ui
twee teentjes knoflook
bosje verse koriander
drie rode chiles fresnos
(of andere pepers, of een scheutje hot sauce)
snufje zout of deel van een blokje groentenbouillon
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Schaal, kom, snijplank

Bereidingswijze

1. Snijd een kruisje aan de onderkant van elke tomaat. Leg
de tomaten in een vuurvaste schaal met kokend water.
Laat ze drie minuten staan, haal ze met een
schuimspaan er uit en leg ze in ijskoud water. Haal ze
daar na een minuut uit, laat ze uitlekken en ontvel ze.
Hak het vruchtvlees.
2. Pel de avocado`s en verwijder de pit. Schep het
vruchtvlees in een keukenmachine en pureer het (of doe
dat met een vork). Voeg het limoensap toe.
3. Snipper de ui en de knoflook, Hak de koriander fijn en
voeg ui, knoflook en koriander toe aan het
avocadomengsel.
4. Verwijder steeltjes en zaadjes van de chiles, hak de
pepers fijn en voeg ze aan de tomaten toe (of gebruik
andere chiles of hot sauce). Voeg dan het
tomatenmengsel toe aan het avocadomengsel.
5. Breng de gaucamole verder op smaak met zout of een
fijngekruimeld stukje van een groentenbouillonblokje.
Meng goed (eventueel weer met de keukenmachine).
6. Sluit de guacamole luchtdicht af en laat hem minstens
een uur staan. In de koelkast is hij verder zeker een dag
of drie houdbaar.

Bron

Via een vriend

Serveertip

Is ook heerlijk bij frisse salade.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten