Advocaatbavarois

  • Banket
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 23-10-2009
  • Advocaatbavarois

    Advocaatbavarois

    Advocaatbavarois

  • Advocaatbavarois

    Advocaatbavarois

    Advocaatbavarois

  • Advocaatbavarois

    Advocaatbavarois

    Advocaatbavarois

  • Advocaatbavarois

    Advocaatbavarois

    Advocaatbavarois

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
12 g gelatineblaadjes
2 eierdooiers
50 g kristalsuiker
100 ml melk
200 g advocaat-pudding
250 g mascarpone-kaas
100 ml room
50 g poedersuiker (bloemsuiker)
2 eiwitten
Chocoladeschilfers
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Week de gelatine in koud water.
Klop de eierdooiers samen met de kristalsuiker en de melk luchtig op.

Verwarm dit mengsel al roerend tot ongeveer 70 graden.
(maar laat het nooit koken; anders verliest het ei zijn bindend vermogen!)

Knijp de gelatine uit en los hierin op.
Voeg de advocaat en de mascarpone toe.
Laat dit alles even opstijven.

Klop de room op en roer dit voorzichtig onder dit mengsel.
Klop het eiwit op en roer ook dit hieronder.
Giet het mengsel in een ingevette springvorm.
Laat de bavarois enkele uren opstijven in de koelkast.

Serveertip

Verwijder de vorm.
Versieren kan met chocoladeschilfers.

Laatste reacties

deonart avatar
deonart 29-04-2010

Lijk me heerlijk Willeke, bedankt![br] Groetjes Deon

ruthbrock avatar
ruthbrock 01-04-2010

oh wat heerlijk zeg, ik print het meteen. als ik het gemaakt heb hoor je het beslist. groetjes ruth

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten