1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Tarte tartin met peer

Tarte tartin met peer

  • Frans,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 23-10-2009

Ingrediënten 10 personen


Ingrediënten
5-7 rijpe handperen
1/2 pakje amandelspijs (a 300 g), verkruimeld
75 g suiker
25 g roomboter, in blokjes
5 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries, ontdooid)
flesje chocoladesaus


Verder heb je nodig


Dichte metalen taartvorm of boterkoekvorm (24 cm)


Tarte tartin met peer
Tarte tartin met peer
Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 200 °C. Peren schillen, halveren en klokhuizen verwijderen. Amandelspijs in holtes van peren drukken. Suiker en boter over bodem van taartvorm verdelen en op matig hoog vuur tot goudbruin laten karameliseren. Van vuur af peren met bolle kant naar beneden in karamel rangschikken. Op met bloem bestoven werkvlak deegplakjes op elkaar leggen en uitrollen tot ronde, dunne lap die iets groter is dan doorsnede van taartblik. Deeglap op peren leggen en zijkanten instoppen. In oven taart ca. 30-40 min. goudbruin en gaar bakken. Uit oven plat bord op deeg leggen en taart voorzichtig keren (voorzichtig met hete karamel!). Laten afkoelen tot lauwwarm. Serveren met chocoladesaus.

Serveertip

Wie elektrisch of met inductie kookt zou problemen kunnen ervaren met het karameliseren van de suiker in de taartvorm. Maar de karamel kan ook prima eerst in een steelpannetje worden bereid.

Bron

Ah



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lucretiab


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lucretiab
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top