Speculaastaart met peer

  • Nederlands, Banket
  • 60-120 min.
  • Speculaastaart met peer

    Speculaastaart met peer

    Speculaastaart met peer

  • Speculaastaart met peer

    Speculaastaart met peer

    Speculaastaart met peer

  • Speculaastaart met peer

    Speculaastaart met peer

    Speculaastaart met peer

  • Speculaastaart met peer

    Speculaastaart met peer

    Speculaastaart met peer

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
5 kleine handperen
1 eetlepel citroensap
150 g zachte boter
150 g amandelspijs
4 eieren
150 g bloem
1 eetlepel speculaaskruiden
4 eetlepels abrikozenjam
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

lage taartvorm, doorsnede 26 cm

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160 °C. Halveer de peren, schil ze en verwijder de klokhuizen. Wrijf de peren in met citroensap. Klop in een kom de boter met de amandelspijs met de handmixer tot een romige massa. Klop eerst een voor een de eieren erdoor en voeg dan al kloppend de bloem, de speculaaskruiden, een mespunt zout en de jam toe. Klop alles tot een mooi beslag. Schep het beslag in de ingevette vorm en leg de peren er in een cirkel in, met de bolle kant naar boven en de smalle kant naar het midden. Zet de vorm op het rooster in het midden van de oven en bak de taart in ca. 50 minuten goudbruin en gaar. Laat de taart in de vorm afkoelen

Bron

AH

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

lucretiab avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten