1. Home
  2. Recepten
  3. Fruit
  4. Jam
  5. Speculaastaart met peer

Speculaastaart met peer

  • Nederlands, Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 23-10-2009

Ingrediënten 10 personen


5 kleine handperen
1 eetlepel citroensap
150 g zachte boter
150 g amandelspijs
4 eieren
150 g bloem
1 eetlepel speculaaskruiden
4 eetlepels abrikozenjam


Verder heb je nodig


Lage taartvorm, doorsnede 26 cm


Speculaastaart met peer
Speculaastaart met peer
Speculaastaart met peer
Speculaastaart met peer
Speculaastaart met peer
Speculaastaart met peer
Speculaas taart met peer

Net uit de springvorm. Goed afgekoeld maar, voel nog wel heerlijk warm.

Net uit de springvorm. Goed afgekoeld maar, voel nog wel heerlijk warm.
Speculaas taart met peer

Met uitsnede van 2 stukken. Zodat de doorsnede zichtbaar is.

Met uitsnede van 2 stukken. Zodat de doorsnede zichtbaar is.
Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160 °C. Halveer de peren, schil ze en verwijder de klokhuizen. Wrijf de peren in met citroensap. Klop in een kom de boter met de amandelspijs met de handmixer tot een romige massa. Klop eerst een voor een de eieren erdoor en voeg dan al kloppend de bloem, de speculaaskruiden, een mespunt zout en de jam toe. Klop alles tot een mooi beslag. Schep het beslag in de ingevette vorm en leg de peren er in een cirkel in, met de bolle kant naar boven en de smalle kant naar het midden. Zet de vorm op het rooster in het midden van de oven en bak de taart in ca. 50 minuten goudbruin en gaar. Laat de taart in de vorm afkoelen

Dit recept is te vinden in:

Bron

AH



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lucretiab


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lucretiab
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top