
Muffins:
1 ei
120 ml melk
60 ml slaolie
240 ml fijngehakte gepelde kastanjes
1 appel, schoongemaakt en in kleine stukjes gehakt
360 ml bloem
120 ml suiker
1 tl bakpoeder
1/2 tl zout
Topping:
80 ml fijngehakte gepelde kastanjes
120 ml bruine suiker
1 muffinblik voor 12 muffins
Als je geen siliconenvorm hebt: 12 papieren muffinvormpjes
Verwarm de oven voor op 200ºC.
Als je geen siliconenbakvorm hebt: doe de papieren vormpjes in het blik. Als je blik geen anti-aanbaklaag heeft kun je het voor de zekerheid ook nog invetten (tegen het aanbakken van geknoeide druppels beslag).
Klop het ei los en roer achtereenvolgens de melk, olie, kastanjes en appel erdoor.
Klop de rest van de ingredienten er door. Klop niet te lang! De bloem hoeft niet perfect verdeeld te zijn.
Meng de suiker en kastanjes voor de topping goed door elkaar.
Lepel het beslag in de muffinvormpjes. Elk vormpje mag maximaal 3/4 gevuld zijn. Schep op elke muffin een lepel topping.
Bak de muffins 20 tot 25 minuten, tot een prikker schoon uit het midden van een cakeje komt.
Haal de muffins zo snel mogelijk uit de bakvorm en laat ze helemaal afkoelen voor je ze opeet.
Trucco direct chestnuts
hlw 23-10-2020
240 ml gehakte kastanjes is ongeveer 180 gram.
ArualB 29-10-2013
Binnenkort maar eens kastanjes gaan zoeken, heb hem meegenomen. Dank je wel.
Ellis78 28-10-2013
Ik heb ze vandaag gemaakt en ik vond ze erg lekker (en erg machtig - maar dat kan ook komen omdat ik er twee had genomen). Ik heb wel een beetje moeten gokken want ik heb geen idee hoe ik de milliliters van kastanje en bloem omzet in grammen.
soulange32 20-09-2011
ziet er heerlijk uit...ik ga ervoor
snoopcat 22-10-2009
leuk, dankjewel!