Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Raclette
  5. Bladerdeeg quiche met ham, peer en Raclette kaas

Bladerdeeg quiche met ham, peer en Raclette kaas

Door: will_s

  • , Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 22-10-2009

Ingrediënten 6 personen


1 rol bladerdeeg (275 g), met 6 geperforeerde bladerdeeg (12,5 x
12,5 cm)of pakje met velletjes.
1 blik (850 ml; peren
60 g gekookte ham, in dunne plakjes
120 g Raclette kaas, gesneden
peper
300 g veldsla
1 ui
1 / 2 bosje peterselie
3 eetlepels witte wijn azijn
Zout
1 snuifje suiker
6 eetlepels olie


Bladerdeeg quiche met ham, peer en Raclette kaas
Bladerdeeg quiche met ham, peer en Raclette kaas
Bladerdeeg quiche met ham, peer en Raclette kaas
Bladerdeeg quiche met ham, peer en Raclette kaas
Bladerdeeg quiche met ham, peer en Raclette kaas
Bladerdeeg quiche met ham, peer en Raclette kaas

Lekkere quiche, geserveerd met de aangemaakte salade !

Ontdek meer:

Voorbereiding

Deeg uit de plastic zak en laat 5 minuten staan
Peren. uitlekken ( sap ergens anders voor bewaren )
Rol het deeg uit.

Bereidingswijze

Kleine ovenvaste schotels, elk met een stukje bladerdeeg beleggen
Prik met een vork meerdere malen.
Elk beleggen met 2 plakjes ham
6 peer helften gebruiken
Leg met de platte kant naar beneden op de ham.
kaas erop , en bestrooi met peper.

Bak in de voorverwarmde oven op 200 graden
bakken voor ongeveer 15 minuten.

In de tussentijd, sla wassen,
Pel de ui, halveren en fijnsnijden.
Peterselie, wassen ,droogdeppen en leg er enkele opzij voor de garnering, snipper de
rest.
Roer de azijn, zout, peper en suiker in een kom.
Voeg de olie toe en omroeren.
Roer ui en peterselie erdoor..
Kruid met zout en peper.
Salade met de marinade mengen.

Serveertip

Peer quiche met peterselie garneren.
En serveer met de sla.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van will_s
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top