1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Kalfssukade met hazelnoot

Kalfssukade met hazelnoot

Door: bartvdmeer

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 22-10-2009

Ingrediënten 4 personen


750 g kalfssukade
5 dl rode wijn
5 dl runderbouillon (pot)
1 kleine wortel
1 grote ui
1 bol knoflook; in tweeën gesneden
4 takjes tijm; alleen de blaadjes
½ prei; gewassen
2 dl rode port
4 eetlepels hazelnoten
fijne rasp van de schil van 1 sinaasappel
¼ knolselderij
boter
8 salieblaadjes en 10 om te frituren


Kalfssukade met hazelnoot
Kalfssukade met hazelnoot

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bestrooi het vlees met peper en zout en bak het goudbruin aan. Zet het onder met rode wijn, bouillon en bouquet (de gesneden wortel, ui en prei, kruiden en knoflook). Doe er nog een eetlepel zwarte peper en een theelepel zout bij en stoof het gerecht in ongeveer 4 uur gaar.
Haal het vlees voorzichtig uit de pan, rol het strak in plastic folie en zet koud weg. Schil de knolselderij en snijdt hem in kleine blokjes. Bak de knolselderij totdat hij goudbruin is en houd hem apart. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan. Hak de nootjes grof. Kook de port in met de sinaasappel schil tot 1/5 en voeg wat bouillon toe. Laat de saus in koken tot de gewenste dikte. Zeef het stoofvocht en verwarm het. Snijd nu dikke plakken van de sukade en leg deze in het stoofvocht. Verwarm de sukade nu voorzichtig en let er daarbij op dat de sukade niet uit elkaar valt. Voeg de hazelnoten aan de saus toe en verwarm deze, snijd de salie heel fijn en voeg ook deze aan de saus toe. Frituur de resterende salieblaadjes kort in olie van 160°C en bestrooi ze met wat zout als ze nog warm zijn dan blijft het zout er beter op zitten. Leg de sukade voorzichtig op de blokjes knolselderij en giet er sierlijk de saus over.

Bron

Www.keurslager.nl



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bartvdmeer
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top