Gekarameliseerde uientaartjes

  • Voorgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 21-10-2009
  • Gekarameliseerde uientaartjes

    Gekarameliseerde uientaartjes

    Gekarameliseerde uientaartjes

De gekarameliseerde uien en olijven smaken heerlijk samen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Ongeveer 750 gr dunne uienringen
olijfolie
1/2 theelepel tijmblaadjes
zout en peper
125 gr kleine zwarte olijven
4 plakjes bladerdeeg
1 eidooier
takjes tijm voor de garnering
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Bak 600-750 g in dunne ringen gesneden zoete of witte uien 1-2 min. op zacht vuur in 3 el olijfolie. Dek de pan dan af en laat de uien circa 15 min. zachtjes zweten in afgesloten pan. Voeg 1/2 tl tijmblaadjes toe en wat zout en peper en bak de uien nog 20-30 min. zonder deksel tot ze zacht zijn en mooi bruin gekarameliseerd. Roer regelmatig. Roer er 125 g kleine zwarte olijven door en zout en peper naar smaak. Leg 4 plakjes ontdooid diepvriesbladerdeeg op elkaar en rol ze uit tot een dunne lap van circa 30 x 16 cm. Snijd hieruit 4 stukjes deeg van 15 x 8 cm. Beleg het deeg royaal met het uienmengsel, laat daarbij aan de rand 1 cm vrij. Bestrijk de deegranden met losgeklopt eidooier en bak de taartjes 20-25 min. op de bakplaat in het midden van een voorverwarmde oven op 200C. Garneer met takjes tijm

Bron

Libelle

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten