Miso Soep

  • Japans, Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 27-04-1999

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 klein zeer fijngehakt uitje; 2 kleine zeer fijngehakte wortelen; 2 in repen gesneden witte- of spitskoolbladeren; 1 eetl. Maisolie; 1 vel gedroogde wakame (zeewier); 3 koppen kokend water; 1 eetl. Miso sojapasta.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Was de groenten en fruit in de maisolie 2 minuten al omscheppend op groot vuur. Doe het deksel op de pan en laat de groenten nog 5 minuten smoren. Was ondertussen de wakame en snijd ze in smalle reepjes. Giet het kokende water erbij en laat de soep op een heel zacht vuur nog een minuut of vijf trekken. Los de miso op in een halve kop soep en doe dit mengsel terug in de pan. Roer nog even goed en dien de soep direct op. Hij mag niet meer koken.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

dikkiedik_s avatar
dikkiedik_s 12-03-2000

Dit was een de voorgerechten van ons Japanse avondje zeer veel complimenten op gekregen uiteraard gedeeld met jouw.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten