Suddervlees in de tajine

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 19-10-2009
  • Suddervlees in de tajine

    Suddervlees in de tajine

    Suddervlees in de tajine

Als dit gerecht met de nodige aandacht bereid wordt, gaan je vrienden vragen: hoe doe je dit

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg. goed suddervlees, in blokjes gesneden, op kamer temperatuur
1 sjalotje, ringetjes gesneden
2 teentjes knoflook, in partjes gesneden
1 winterpeen, in schijfjes gesneden
2 ons spercieboontjes,in drieën gesneden
1/2 l. rundvleesbouillon ( 1 blokje)
6 kurkuma zaadjes
1 plakje ontbijtkoek, in vieren gesneden
scheutje balsamicoazijn of 1/2 glaasje marsala
zwarte peper uit de molen
b&b van bleuband
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
koekepan,magnetron enz.

Voorbereiding

bestrooi het vlees met de peper
zet alle overige ingrediënten klaar

Bereidingswijze

bak het vlees kort aan in een grote koekepan, evt in twee pannen
zodat het vlees bakt, maar niet kookt!
voeg de groenten toe
doe de bouillon erbij, die moet heet zijn anders schrikt het vlees
zet alles over in de tajine of römertopf
bak dit 50 min. op 450 watt in de magnetron
controleer na 25 min. of er niet te veel vocht verdampt is!

Serveertip

in relatief diepe borden en geef er gekookte krieltjes bij

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten