1. Home
  2. Recepten
  3. Appelcake
  4. Appelcake met noten

Appelcake met noten

  •  ,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 20-10-2009

Ingrediënten


Kaneel
120 gr zelfrijzende bloem
gemalen noten (naar keuze)
1/2 kg appels
120 gr boter
100 gr suiker
2 eieren
sap van 1/2 citroen en 1/2 sinaasappel



Appelcake met noten
Appelcake met noten
Appelcake met noten
Appelcake met noten
Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe de boter in een kom en voeg er de suiker bij.
Klop met een mixer tot een homogene massa.
Doe daar een vierde van de bloem en een ei bij.
Goed mengen.
Dan weer een ei en de rest van de bloem.
Mix alles goed door elkaar en doe er het sap bij.

Je krijgt dan een tamelijk plat deeg.

Strooi wat paneermeel op een beboterde taartvorm
en leg nu met een pannenlikker hoopjes deeg in de taartvorm.
Strijk die hoopjes nadien glad,
snijd de appels in schijfjes en leg ze in rijen op het deeg.
Strooi er nog wat kaneel en de gemalen noten over.

Laat deze taart 50 minuten (het hangt een beetje van je oven af) op 180
graden goudbruin bakken.

Serveertip

Voor een reuzentaart vermenigvuldig je de bovengenoemde hoeveelheden
met drie of vier, de grootte van je braadslede bepaalt de mogelijkheden.
Je kan de appels ook vervangen door pruimen, rabarber, rode bessen,
bosbessen en bramen.
Bovendien kan je ook nog zonnebloempitten, sesamzaadjes en lijnzaad
in het deeg verwerken of over de vruchten strooien.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van will_s


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van will_s
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top