Kruidige Indische kip

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 19-10-2009
  • Kruidige Indische kip

    Kruidige Indische kip

    Kruidige Indische kip

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
300 g basmatirijst
2 eetlepels zonnebloemolie
500 g kipfilet, in reepjes
1 bakje boemboe ajam smoor (125 g)
1 zak gesneden witte kool
1 komkommer
3 eetlepels witte-wijnazijn
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak de kipreepjes 2 minuten. Schep de boemboe erdoor en voeg 200 ml water toe. Breng aan de kook. Draai het vuur laag en stoof de kip zonder deksel in 15 minuten zachtjes gaar.

Bereidingswijze

Voeg de laatste 5 minuten de witte kool toe. Roer regelmatig en laat de saus tot de gewenste dikte inkoken. Schaaf intussen de komkommer in dunne plakjes. Schep de komkommer met de azijn, peper en zout naar smaak om

Bron

ah

Serveertip

Verdeel de rijst met de Indische kip over 4 diepe borden en serveer er de komkommersalade bij.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten