1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Dim sum
  5. Dim Sum Siu Mai

Dim Sum Siu Mai

Door: will_s

  • , Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 18-10-2009

Ingrediënten


250 gram ongepelde, middelgrote garnalen
3 gedroogde paddestoelen
300 gram varkensnek
witte peper en beetje zout
sesamolie
1 bosui
1 pakje wonton deegvellen (te koop bij de toko)
½theelepel gesneden gember
sojasaus
azijn



Maak altijd 1 dim sum extra om te kijken wanneer ze gaar zijn.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Hak of maal het varkensvlees heel fijn.
Pel de garnalen, maar bewaar de schil en koppen voor de bouillon.
Hak deze in grove stukken.
Verwijder de steeltjes van de paddestoelen en laat de paddestoelen weken in
water.
Hak deze na het weken samen met de bosui zeer fijn.

Meng de garnalen, varkensvlees, paddenstoelen, sesamolie, gember, peper,
zout en bosui goed door elkaar.
Snijd de wontonvellen in kleine vierkantjes van c.a. 6 bij 6 cm.

Bereidingswijze

Vul het velletje in het midden met een klein beetje van het eerder gemaakte
mengsel.
Vouw de velletjes dicht, maar laat aan de bovenkant een kleine opening en
zorg dat de onderkant plat is zodat hij op de bodem kan staan.

Stoom de dim sums ongeveer6 minuten in een stoompan.

Meng voor de saus voor de dim sum ¾ sojasaus met ¼ azijn en laat dit inkoken
tot 2/3.

Serveertip

Kan ook als borrelhapje geserveerd worden.

maak altijd 1 dim sum extra om te kijken wanneer ze gaar zijn.


Serveer de dim sum met de sojasaus.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van will_s
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top