Volkoren pompoenbrood
- > 120 min.
Met dit recept voor volkoren pompoenbrood maakt u een heerlijk oranjekleurig
brood met pompoen.
Bereidingstijd± 20 minuten voorbereiding.
± 100 minuten rijzen.
± 45 minuten in de oven.
Voorbereiding
Maak van de pompoen Pompoenpuree door ze te koken of te stoven.
Laat de puree afkoelen.
Doe de bloem in een grote kom.
Maak er een kuil in en doe er de pompoenpulp in.
Strooi het zout over de rand.
Verkruimel de gist over de pompoenpulp.
Voeg de olie of boter toe.
Kneed een minuut of 5 machinaal, voeg zo nodig extra water toe als het deeg
te droog is.
Laat het deeg 40 minuten rijzen onder een droge doek.
Stomp het deeg wat ineen, en maak het deeg terug bolvormig.
Laat het deeg nog 15 minuten rijzen onder de droge doek.
Zet het deeg op een bakplaat, en laat terug 40 minuten rijzen onder de droge
doek.
Bereidingswijze
Warm de oven voor, zodat de 220 graden bereikt is als het rijzen klaar is.
Plak er nog wat pompoenpitten op.
Zet in de oven en bak 45 minuten.
Serveertip
Gebruik witte bloem in plaats van volkoren bloem
Kruid het brood met wat paprikapoeder of provençaalse kruiden