1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Tomatencremesoep

Tomatencremesoep

Door: machutch

  • Italiaans, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 18-10-2009

Ingrediënten 4 personen


1 kg tomaten
2 aardappels
1 ui
knoflook
basilicum
parmezaan geraspt
olijfolie
boter
peper en zout
100ml room/creme fresh


Verder heb je nodig


Vijzel, keukenmachine staafmixer


Een super verse tomatencremesoep, je kan zelf bepalen hoeveel zout je gebruikt

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Tomaten ontpitten en ontvellen
ui snijden in ringen
aardappels in blokjes snijden
olijfolie basilicum en knoflook in vijzel persen

Bereidingswijze

In een koekenpan de boter smelten en op een laag vuur de ui fruiten voor ongeveer 5 minuten. Nu de tomaten en het basilicum/olijfolie/knoflook mengsel toevoegen. Laat dit voor 15 minuten lekker pruttelen. Proeven en opsmaak brengen met peper en zout. doe er nu 750ml water bij en de aardappels. Breng dit weer aan de kook en laat dit voor een uurtje lekker pruttelen (laag vuur).

Als het lekker geprutteld heeft alles in een keukenmachine of met de staafmixer pureren. De tomatencremesoep weer aan de kook brengen en de room toevoegen.

Als je de soep in een kop doet lekker wat geraspte parmezaan er op en smullen.

Mocht je hem nu wat scherper willen kan je er altijd wat rode pepertjes met of zonder pit er door heen doen als je de tomaten toevoegd.

Serveertip

Coutons en wat room in de kom staat altijd erg leuk!!

Eetsmakelijk

Bron

Http://www.runninghutch.nl/verse-tomatencremesoep



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van machutch
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top