Herfstquiche met pastinaak en wortel

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 17-10-2009
  • Herfstquiche met pastinaak en wortel

    Herfstquiche met pastinaak en wortel

    Herfstquiche met pastinaak en wortel

  • Herfstquiche met pastinaak en wortel

    Herfstquiche met pastinaak en wortel

    Herfstquiche met pastinaak en wortel

Herfstgerecht klassiek.
Pastinaak in de hoofdrol
Voor wie geen vegetarische quiche wil snijd er stukjes ham, salami door heen

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
2 eetl. boter, en om in te vetten.
225 gr pastinaak
1 kleine winterwortel .
2 middelgrote aardappelen circa 125 gr.].
100 gr. Fijn droog broodkruim.
100 gr. fijn gemalen of geraspte licht belegen kaas.
1 ei.
2 dl bekertje slankroom.
1/2 dl melk
2 eetlepels fijn gesneden peterselie
zout en peper.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
HOGE TAART VORM
Quiche vorm 22 - 24 cm

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden
Vet de vorm in met royaal boter
Schrap de pastinaak en de wortelen en schil de aardapplen. Was ze.
Snijd alle groentenen aardappelen in zeer dunne plakjes.
Meng het broodkruim met 50 gram kaas.
bestrooi de vorm met de helft van de broodkruimmengsel.
Verdeel de helft van de groente en aardappelen over de bodem van de vorm.
Strooi 25 gram kaas erover. Bedek dit met de rest van de groente en aardappelen. Strooi de rest van de kaas erover.
Klop het ei los met de slankroom, de melk, peterselie ,zout en peper.
Giet dit langzaam over de groenten. Duw met een vork de groenten en aardappelen uit elkaar, zodat het mengsel er goed tussen loopt.
Strooi de rest van het kaasmengsel erover. Snijd er boter vlokjes over.

Bereidingswijze

Bak de Quiche een richel onder het midden van de oven in 45 min. gaar.
Dek de quiche na 30 min af met aluminiumfolie als de bovenkant te bruin is.

Bron

Volkskrant

Serveertip

Met een groene sla.
Geef als toetje rijste of griesmeelpudding met gedroogde vruchten toe.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

karoot avatar
karoot 31-10-2012

Op de foto lijkt het alsof je hiervoor ook bladerdeeg gebruikt, maar daar vermeld je niets van in het recept. Komt het broodkruimmengsel en de groenten rechtstreeks in de vorm of op het bladerdeeg?

gipskruid avatar
gipskruid 05-10-2012

Dit lijkt mij erg lekker, kan je `em ook koud eten?

laurakookt avatar
laurakookt 15-12-2010

Wauw, dit was lekker! Met z``n tweeën bijna hele quiche in 1 keer opgegeten.. Zeker voor herhaling vatbaar. Idee: aardappel vervangen door zoete aardappel en er kleine "taartjes" van maken zodat je het kan opdienen als bijgerecht.

cvanderkolk avatar
cvanderkolk 01-12-2010

Klinkt lekker. Ik ga de quiche vanavond maken. Ben benieuwd hoe hij zal smaken.

ConnyBakker avatar
ConnyBakker 17-11-2010

Er zat pastinaak in de vitatas. Vanavond ga ik er voor het eerst mee koken. Deze quiche met pastinaak klinkt erg lekker. Hopelijk is mijn eerste pastinaak-ervaring goed!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten