Zalm uit de oven met zeekraal en rosé
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Ingrediënten 2 recipe.people
4 sjalotten150 ml rosé
100 ml slagroom
2 stukken zalmfilet (a 150 g)
4 takjes tijm
1 eetlepel roomboter
1 doosje zeekraal (groente, 100 g, of verse spinazie)
Materialen
ovenschaal, ingevet
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 701,78 kcal |
Koolhydraten | 20,34 g |
Eiwitten | 52,68 g |
Vetten | 43,54 g |
Voorbereiding
Oven voorverwarmen op 225 graden.
Sjalotten pellen en in dunne plakjes snijden.
Bereidingswijze
In steelpannetje helft van sjalot met 100 ml rosé op hoog vuur laten
inkoken,
tot bijna alle wijn is verdampt.
Slagroom toevoegen en geheel tot helft van volume laten inkoken.
Met zout en peper op smaak brengen en saus warm houden.
Zalmfilets met zout en peper bestrooien. Rest van sjalot en takjes tijm over
bodem van ovenschaal verdelen.
Zalm erop leggen. Indien nodig dunne deel van zalm dubbelvouwen,
zodat filet overal even dik is en gelijkmatig kan garen.
Rest van wijn over zalmfilets druppelen.
Schaal in midden van oven zetten en vis in ca. 10 min. bijna gaar laten
worden
(kern van filet mag nog net wat glazig zijn).
In koekenpan boter smelten en zeekraal 5 min. al omscheppend bakken.
Zeekraal over twee warme diepe borden verdelen.
Zalmfilet op zeekraal leggen en sjalot uit ovenschaal op vis scheppen.
Saus rondom schenken.
Serveertip
Lekker met aardappelpuree of in de schil gekookte krielaardappeltjes en bospeen.
Tip
Als alternatief kunt u bijvoorbeeld lamsoren of haricots verts gebruiken.