Stamppot rauwe andijvie met kaas
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Geef er eventueel uitgebakken spekblokjs bij.
Apart serveren in een schaaltje
Ingrediënten 4 recipe.people
1 kg. aardappelen, geschild500 gram andijvie, gewassen, uitgelekt, in zeer smalle reepjes gesneden
350 gram jong belegen kaas, in kleine blokjes gesneden
1,5 deciliter melk
40 gram boter
1 eetlepel azijn
peper
zout
nootmuskaat
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 576,22 kcal |
Koolhydraten | 50,91 g |
Eiwitten | 33,62 g |
Vetten | 24,85 g |
Voorbereiding
Kook de aardappelen in een pan water met een snufje zout in 20 min. gaar.
Giet de aardappelen af.
Pureer de aardappelen met een pureestamper.
Voeg de melk en boter toe.
Stamp alles nog een goed totdat het luchtig wordt
Bereidingswijze
Voeg nu de andijvie, azijn, zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe.
Schep het geheel goed door elkaar heen, laat het door en door warm worden.
Schep vlak voor het serveren de blokje kaas door de stamppot.
Bron
internt