Stamppot rauwe andijvie met kaas

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Stamppot rauwe andijvie met kaas

    Stamppot rauwe andijvie met kaas

    Stamppot rauwe andijvie met kaas

Geef er eventueel uitgebakken spekblokjs bij.
Apart serveren in een schaaltje

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
1 kg. aardappelen, geschild
500 gram andijvie, gewassen, uitgelekt, in zeer smalle reepjes gesneden
350 gram jong belegen kaas, in kleine blokjes gesneden
1,5 deciliter melk
40 gram boter
1 eetlepel azijn
peper
zout
nootmuskaat
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 576,22 kcal
Koolhydraten 50,91 g
Eiwitten 33,62 g
Vetten 24,85 g

Voorbereiding

Kook de aardappelen in een pan water met een snufje zout in 20 min. gaar.
Giet de aardappelen af.
Pureer de aardappelen met een pureestamper.
Voeg de melk en boter toe.
Stamp alles nog een goed totdat het luchtig wordt

Bereidingswijze

Voeg nu de andijvie, azijn, zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe.
Schep het geheel goed door elkaar heen, laat het door en door warm worden.
Schep vlak voor het serveren de blokje kaas door de stamppot.

Bron

internt

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

planco avatar

Doorsturen

Home Recepten