1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Scroppino
  6. Scroppino

Scroppino

Door: steelshoe

  • Italiaans, Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 15-10-2009

Ingrediënten 8 personen


- Bak Hertog Jan slagroomijs
- Bakje Albert Heijn citroen Sorbetijs
- Wodka
Prosecco (of champagne)


Scroppino
Scroppino

De lekkerste scroppino koop je niet in een flesje maar maak je in een handomdraai zelf!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Boodschappen doen ;-)

Bereidingswijze

Dit is de meest simpele manier om prosecco te maken en echt ongelofelijk lekker! Ijs eerst even uit de vriezer halen om iets zachter te laten worden. Na 10 minuten al het ijs in een grote kom doen en met grote lepel prakken. Voeg maximaal halve fles prosecco toe en een paar scheutjes wodka. (zuinig aan, teveel is niet lekker. ) Blijf proeven om te ontdekken welke verhouding je het lekkerst vindt) Klop totdat het mengel goed gietbaar is en doe het in glazen. Enjoy!

Serveertip

Ook lekker tussen de gerechten door bij meerdere gangen!

Bron

Van kok geleerd



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van steelshoe
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top