1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Pompoensoep
  5. Romige pompoensoep

Romige pompoensoep

Door: steelshoe

  • Nederlands, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 15-10-2009

Ingrediënten 4 personen


Biologische pompoen
125 ml slagroom
Kruidenbouillon
eetlepel kerriepoeder
geraspte oude kaas
prei


de romige pompoensoep
de romige pompoensoep
Romige pompoensoep
Romige pompoensoep
Romige pompoensoep
Romige pompoensoep

Pompoensoep! Leuk om te maken als de pompoenen er weer zijn en echt super lekker!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Boodschappen doen ;-)

Bereidingswijze

Pompoen in stukken snijden en het zachte vruchtvlees overhouden. Fruit een uitje en doe de stukken pompoen erbij. Laat het een beetje zacht worden samen met de kruidenbouillon (1 blokje en 0,5 ltr water en laat het 25 minuten sudderen. Pureer vervolgens het geheel met een staafmixer en doe de kerrie erbij, de slagroom en de kaas. (handje kaas per kom). Breng de soep op smaak met peper en zout. Snijd tenslotte hele dunne prei ringetjes. Roer 1 handje door de soep en strooi een beetje over de soep in de kommen.
Eet smakelijk.

Bron

Van een kok geleerd



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van steelshoe
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top