Romige pompoensoep

  • Nederlands, Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 15-10-2009
  • Romige pompoensoep

    Romige pompoensoep

    Romige pompoensoep

  • Romige pompoensoep

    Romige pompoensoep

    Romige pompoensoep

Pompoensoep! Leuk om te maken als de pompoenen er weer zijn en echt super lekker!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Biologische pompoen
125 ml slagroom
Kruidenbouillon
eetlepel kerriepoeder
geraspte oude kaas
prei
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Boodschappen doen ;-)

Bereidingswijze

Pompoen in stukken snijden en het zachte vruchtvlees overhouden. Fruit een uitje en doe de stukken pompoen erbij. Laat het een beetje zacht worden samen met de kruidenbouillon (1 blokje en 0,5 ltr water en laat het 25 minuten sudderen. Pureer vervolgens het geheel met een staafmixer en doe de kerrie erbij, de slagroom en de kaas. (handje kaas per kom). Breng de soep op smaak met peper en zout. Snijd tenslotte hele dunne prei ringetjes. Roer 1 handje door de soep en strooi een beetje over de soep in de kommen.
Eet smakelijk.

Bron

Van een kok geleerd

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Lindja avatar
Lindja 29-10-2012

heerlijk deze soep. we hebben er smakelijk van gegeten!!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten