Staf van Sinterklaas

  • Nederlands, Tussendoortje
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 15-10-2009
  • Staf van Sinterklaas

    Staf van Sinterklaas

    Staf van Sinterklaas

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 plakken diepvries roomboter bladerdeeg
bloem voor bestuiven
3 theelepels gedroogde rozemarijn
1 theelepel gedroogde salie
2 theelepels paprikapoeder
1 theelepel karwijzaad
30g geraspte parmezaanse kaas
1 ei
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
bakpapier
deegroller

Voorbereiding

Ontdooi het bladerdeeg op een met bloem bestoven werkvlak.
Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Bestrooi het bladerdeeg met bloem, leg de plakjes op elkaar en rol ze uit tot een plak van ca. 3mm dik. Snij het bladerdeeg in 4 gelijke repen.
Meng de kruiden door de kaas.
Strooi een deel van het kruidenmengsel over het bladerdeeg, vouw het deeg dubbel en rol het uit tot een lange reep.

Bereidingswijze

Rol de repen met beide handen in tegengestelde richting tot een spiraal. Vorm van elke spiraal een staf.
Klop het ei los en bestrijk het deeg ermee.
Strooi de rest van de kruiden erover en vorm er staven van.
Leg de staven op de bakplaat en laat ze ca. 5 minuten rusten.
Bak de staven midden in de oven in ca.12 minuten knapperig en goudbruin.

Bron

super de boer

Laatste reacties

Wanjo avatar
Wanjo 28-11-2012

Lijkt me lekker, neem ik mee! Bedankt!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten