Borrelhapjes met grote garnalen
- Nederlands, Borrelhapje
- 20-30 min.
- Geplaatst op 15-10-2009
Ingrediënten 4 personen
1 pak Koopmans Roomboterbladerdeeg4 tomaten
2 lente-uitje
1 el olijfolie
100 g geraspte kaas
peper en zout
1 losgeklopt ei
20 scampi of 40 Noorse garnalen
2 tl dille
Benodigdheden
BakpapierBakplaat
Elektrische oven: 200°C
Heteluchtoven: 180°C
Gasoven: stand 4
Voorbereiding
Haal de bevroren deeglapjes van elkaar en verwijder de folie.
Laat de deegplakjes 5 tot 10 minuten ontdooien.
Snijd de plakjes in vieren en leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
Verwarm de oven voor.
Kerf de tomaten in en leg ze 10 seconden in heet water. Verwijder de velletjes, snijd ze in partjes en verwijder de zaadlijsten. Snijd ze vervolgens in kleine stukjes.
Hak de lente-uitjes fijn. Meng de stukjes tomaat met de lente-uitjes, olijfolie, peper en zout.
Bereidingswijze
Bestrijk de bladerdeegvierkantjes met ei. Leg op elk vierkantje een bergje tomaat, maar houd 1 cm van de zijkant vrij.
Bestrooi de bladerdeegvierkantjes met dille.
verwijder eventueel de schaal van de scampi en leg ze op de vierkantjes.
Bak de bladerdeeghapjes in het midden van de oven in ca. 25 minuten goudbruin.
Bron
koopmans
Serveertip
Serveer ze warm of koud
Laatste reacties
Hoi,ik wil dit hapje gaan maken,maar wanneer moet de kaas erbij? ziet er trouwens lekker uit.