Borrelhapjes met grote garnalen

  • Nederlands, Borrelhapje
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 15-10-2009
  • Borrelhapjes met grote garnalen

    Borrelhapjes met grote garnalen

    Borrelhapjes met grote garnalen

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 pak Koopmans Roomboterbladerdeeg
4 tomaten
2 lente-uitje
1 el olijfolie
100 g geraspte kaas
peper en zout
1 losgeklopt ei
20 scampi of 40 Noorse garnalen
2 tl dille
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Bakpapier
Bakplaat
Elektrische oven: 200°C
Heteluchtoven: 180°C
Gasoven: stand 4

Voorbereiding

Haal de bevroren deeglapjes van elkaar en verwijder de folie.
Laat de deegplakjes 5 tot 10 minuten ontdooien.
Snijd de plakjes in vieren en leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
Verwarm de oven voor.
Kerf de tomaten in en leg ze 10 seconden in heet water. Verwijder de velletjes, snijd ze in partjes en verwijder de zaadlijsten. Snijd ze vervolgens in kleine stukjes.
Hak de lente-uitjes fijn. Meng de stukjes tomaat met de lente-uitjes, olijfolie, peper en zout.

Bereidingswijze

Bestrijk de bladerdeegvierkantjes met ei. Leg op elk vierkantje een bergje tomaat, maar houd 1 cm van de zijkant vrij.
Bestrooi de bladerdeegvierkantjes met dille.
verwijder eventueel de schaal van de scampi en leg ze op de vierkantjes.
Bak de bladerdeeghapjes in het midden van de oven in ca. 25 minuten goudbruin.

Bron

koopmans

Serveertip

Serveer ze warm of koud

Laatste reacties

nikitaanneke avatar
nikitaanneke 22-12-2010

Hoi,ik wil dit hapje gaan maken,maar wanneer moet de kaas erbij? ziet er trouwens lekker uit.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten