1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Garnalen
  5. Borrelhapjes met grote garnalen

Borrelhapjes met grote garnalen

Door: planco

  • Nederlands, Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 15-10-2009

Ingrediënten 4 personen


1 pak Koopmans Roomboterbladerdeeg
4 tomaten
2 lente-uitje
1 el olijfolie
100 g geraspte kaas
peper en zout
1 losgeklopt ei
20 scampi of 40 Noorse garnalen
2 tl dille


Verder heb je nodig


Bakpapier
Bakplaat
Elektrische oven: 200°C
Heteluchtoven: 180°C
Gasoven: stand 4

Borrelhapjes met grote garnalen
Borrelhapjes met grote garnalen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Haal de bevroren deeglapjes van elkaar en verwijder de folie.
Laat de deegplakjes 5 tot 10 minuten ontdooien.
Snijd de plakjes in vieren en leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
Verwarm de oven voor.
Kerf de tomaten in en leg ze 10 seconden in heet water. Verwijder de velletjes, snijd ze in partjes en verwijder de zaadlijsten. Snijd ze vervolgens in kleine stukjes.
Hak de lente-uitjes fijn. Meng de stukjes tomaat met de lente-uitjes, olijfolie, peper en zout.

Bereidingswijze

Bestrijk de bladerdeegvierkantjes met ei. Leg op elk vierkantje een bergje tomaat, maar houd 1 cm van de zijkant vrij.
Bestrooi de bladerdeegvierkantjes met dille.
verwijder eventueel de schaal van de scampi en leg ze op de vierkantjes.
Bak de bladerdeeghapjes in het midden van de oven in ca. 25 minuten goudbruin.

Serveertip

Serveer ze warm of koud

Bron

Koopmans



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top