1. Home
  2. Recepten
  3. Indonesische keuken
  4. Nasi al la me

Nasi al la me

Door: veldmuis8

  • Indonesisch,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 15-10-2009

Ingrediënten 4 personen


Ingrediënten:
1 pond Surinaamse rijst
+/- 300 gram spitskool
150 gram hamblokjes
1 prei
1 ui
100 gram tauge
5 speklapjes a la minute
1 th.l. trassi
1 th.l. laos
halve th.l.sambal
zout (naar eigen smaak)
1 teentje of 1 theel.knoflookpoeder
1 zakje Boemboe nasi goreng verse kruidenmix van Toko Lien


nasi a la Me
nasi a la Me

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kook de rijst en laat het afkoelen.
Snijd de spitskool, prei en ui in fijne stukjes.
Snijd de speklapjes in fijne reepjes

Bereidingswijze

Bak de spekreepjes bruin in olie en voeg de trassi, laos, knoflook, zout en sambal toe,bak daarna de prei, ui en spitskool even mee ongeveer 2 minuten, voeg daarna de tauge toe en bak dit ook nog 2 min. mee
Voeg daarna de boemboe kruidenmix toe, goed doorroeren en voeg dan geleidelijk de afgekoelde rijst en de hamblokjes toe.
Serveren met een gebakken ei of omelet-reepjes en kroepoek en saté.

Eet smakelijk

Bron

Eigen recept



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van veldmuis8
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top