1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Rabarber
  5. Rabarber crumble
  6. Rabarber crumble met citroenmascarpone

Rabarber crumble met citroenmascarpone

  • Engels, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 14-10-2009

Ingrediënten


1 bakje mascarpone
½ vanille stokje
750 g rabarber (uitgelekt en in stukjes)
300 g suiker
de geraspte schil van 1 citroen
boter om in te vetten
200 g bloem
snufje zout
snufje gemalen kaneel
100 g boter



Rabarber crumble met citroenmascarpone
Rabarber crumble met citroenmascarpone
Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

-oven voorverwarmen op 200 gr

Bereidingswijze

-de stukjes rabarber samen met 180g suiker en 3/4 van de citroenrasp in een pan verwarmen totdat de suiker gesmolten is
-dan overdoen in een ingevette ovenschaal
-meng de bloem in een kom met de rest van de suiker, het zout en de kaneel en kneed de boter erdoor todat het een kruimelig deeg is
-het deeg over de wachtende rabarber strooien
-de ovenschaal in de hete oven van 200 graden bakken gedurende 40 min
-roer ¼ van de citroenrasp en de zaadjes uit het ½ vanillestokje door de mascarpone

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

-serveer de rabarber crumble warm met daarbij een bolletje van de citroenmascarpone
-het lekkerst is het om bij elk hapje crumble een beetje van de mascarpone te nemen!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marciahamelijnck


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marciahamelijnck
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top