Scones met jam en room (High tea)

  • Engels, Banket
  • 30-60 min.
  • Scones met jam en room (High tea)

    Scones met jam en room (High tea)

    Scones met jam en room (High tea)

  • Scones met jam en room (High tea)

    Scones met jam en room (High tea)

    Scones met jam en room (High tea)

  • Scones met jam en room (High tea)

    Scones met jam en room (High tea)

    Scones met jam en room (High tea)

Deel dit recept

Ingrediënten
300 gram zelfrijzend bakmeel
2.5 tl bakpoeder
0.5 tl zout
50 gram boter of margarine
1 zakje vanillesuiker
2 el suiker
3/4 dl melk
1 ei
bekertje slagroom
diverse smaken jam
half bakje mascarpone (eventueel)
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 3536,15 kcal
Koolhydraten 282,35 g
Eiwitten 56,91 g
Vetten 240,75 g

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 225 graden. Bakblik bekleden met bakpapier. Boter op kamertemperatuur laten komen.

Bereidingswijze

Bakmeel met bakpoeder en zout boven kom zeven. Vanillesuiker en suiker toevoegen. Boter in kleine stukjes erdoor mengen.

Ei met melk loskloppen, bij bakmeelmengsel doen en geheel tot samenhangende bal kneden. Deeg tot lap van ongeveer 2 cm uitrollen. Rondjes uitsteken van ongeveer 6 cm doorsnee met bijvoorbeeld glas of een garneerring (15-20 scones). Op bakblik leggen, scones in ongeveer 10 minuten lichtbruin bakken.

Klop de slagroom (en vermeng eventueel met de mascarpone.

Bron

Van een kennis gekregen

Serveertip

Serveer de scones met de room en de diverse smaken jam.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marciahamelijnck avatar
marciahamelijnck

Doorsturen

Home Recepten