Scones met jam en room (High tea)

  • Engels, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 14-10-2009
  • Scones met jam en room (High tea)

    Scones met jam en room (High tea)

    Scones met jam en room (High tea)

  • Scones met jam en room (High tea)

    Scones met jam en room (High tea)

    Scones met jam en room (High tea)

  • Scones met jam en room (High tea)

    Scones met jam en room (High tea)

    Scones met jam en room (High tea)

Deel dit recept

Ingrediënten
300 gram zelfrijzend bakmeel
2.5 tl bakpoeder
0.5 tl zout
50 gram boter of margarine
1 zakje vanillesuiker
2 el suiker
3/4 dl melk
1 ei
bekertje slagroom
diverse smaken jam
half bakje mascarpone (eventueel)
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 225 graden. Bakblik bekleden met bakpapier. Boter op kamertemperatuur laten komen.

Bereidingswijze

Bakmeel met bakpoeder en zout boven kom zeven. Vanillesuiker en suiker toevoegen. Boter in kleine stukjes erdoor mengen.

Ei met melk loskloppen, bij bakmeelmengsel doen en geheel tot samenhangende bal kneden. Deeg tot lap van ongeveer 2 cm uitrollen. Rondjes uitsteken van ongeveer 6 cm doorsnee met bijvoorbeeld glas of een garneerring (15-20 scones). Op bakblik leggen, scones in ongeveer 10 minuten lichtbruin bakken.

Klop de slagroom (en vermeng eventueel met de mascarpone.

Bron

Van een kennis gekregen

Serveertip

Serveer de scones met de room en de diverse smaken jam.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

snoekbaars2 avatar
snoekbaars2 29-03-2015

Hoi Petra. scones zien er lekker ui. aangezien het buiten toch alleen maar regent ga ik er nu aan beginnen . je hoort hoe het afloopt. gr Nel

snoekbaars2 avatar
snoekbaars2 17-11-2013

lijkt me lekker bedankt gr NEL

kooktgraag avatar
kooktgraag 02-06-2013

Ik heb het recept afgelopen week gemaakt en prima gelukt. Voor herhaling vatbaar. De hoeveelheid melk klopt hoor. 3/4 dl is géén 350 ml. Joma81 ;)

cromei avatar
cromei 21-03-2013

Joma81, als je het recept goed leest, had je er toch ook maar 3/4 dl. dus 75 ml melk bij moeten doen ?? De verhoudingen klinken mij nl. prima in mijn oren. Heb dit weekend een high tea, dus ga je recept meenemen!

looneyleony avatar
looneyleony 31-10-2011

Ik neem deze mee, bedankt! Denk dat het recept eerder verkeerd is gelezen, 3/4 dl is natuurlijk 75 ml... En geklopte slagroom luchtig door de mascarpone heen spatelen/scheppen.

Joma81 avatar
Joma81 15-08-2011

De verhouding melk en bakmeel is niet juist. Er mag heel wat minder melk bij om deeg te krijgen: ik had dus uiteindelijk 500 gram zelfrijzend bakmeel nodig om met 350ml melk die ik al had toegevoegd nog deeg te krijgen. Verder: super lekker! Alleen, de slagroom en mascerpone werd samengevoegd ineens heel doen: wat heb ik misgedaan? (ik had de slagroom wel eerst geklopt tot dat het dik was en toen de mascerpone er door)

jacgueline avatar
jacgueline 14-10-2009

Lekker hoor Groetjes Jacgueline

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten