1. Home
  2. Recepten
  3. Engelse keuken
  4. Scones met jam en room (High tea)

Scones met jam en room (High tea)

Door: marciahamelijnck

  • Engels, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 14-10-2009

Ingrediënten


300 gram zelfrijzend bakmeel
2.5 tl bakpoeder
0.5 tl zout
50 gram boter of margarine
1 zakje vanillesuiker
2 el suiker
3/4 dl melk
1 ei
bekertje slagroom
diverse smaken jam
half bakje mascarpone (eventueel)


Scones met jam en room (High tea)
Scones met jam en room (High tea)
Scones met jam en room (High tea)
Scones met jam en room (High tea)
scones

erg lekker

erg lekker

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 225 graden. Bakblik bekleden met bakpapier. Boter op kamertemperatuur laten komen.

Bereidingswijze

Bakmeel met bakpoeder en zout boven kom zeven. Vanillesuiker en suiker toevoegen. Boter in kleine stukjes erdoor mengen.

Ei met melk loskloppen, bij bakmeelmengsel doen en geheel tot samenhangende bal kneden. Deeg tot lap van ongeveer 2 cm uitrollen. Rondjes uitsteken van ongeveer 6 cm doorsnee met bijvoorbeeld glas of een garneerring (15-20 scones). Op bakblik leggen, scones in ongeveer 10 minuten lichtbruin bakken.

Klop de slagroom (en vermeng eventueel met de mascarpone.

Serveertip

Serveer de scones met de room en de diverse smaken jam.

Bron

Van een kennis gekregen



Deel dit recept

Reacties (7)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marciahamelijnck
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top