witlofstamppot
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Een erg lekkere stamppot met o.a. banaan. Een aanrader!!
Ingrediënten 4 personen
1 1/2 kg. aardappelen, melk, boter, zout, peper, kerriepoeder,1 teentje knoflook, 1 ons ham, 750 gr. witlof, 2 bananen, plak kaas van 125 gr. b.v pardano, 2 eetl. peterselie.Benodigdheden
Het roerbakken van de witlof gaat het makkelijkst in een wok i.v.m. de grote hoeveelheid.
Bereidingswijze
De aardappelen schillen en in gelijke stukken snijden. In ca. 20 minuten gaar koken, afgieten en stampen. Er met melk, boter, zout, peper en kerriepoeder een luchtige en pittige puree van maken. Ondertussen de onderkant van de lof afhalen, overlangs snijden, de kern eruit halen en de lof in reepjes snijden. De ham in reepjes snijden en in 2 eetl. boter met de knoflook uit de pers omscheppend bakken. De lof toevoegen en 5 minuten omscheppend meebakken en dit alles door de puree roeren. De banaan in halve plakjes en de kaas in kleine blokjes snijden en in de stamppot mee verwarmen. Met peterselie bestrooien.
Serveertip