witlofstamppot

  • Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

Een erg lekkere stamppot met o.a. banaan. Een aanrader!!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 1/2 kg. aardappelen, melk, boter, zout, peper, kerriepoeder,1 teentje knoflook, 1 ons ham, 750 gr. witlof, 2 bananen, plak kaas van 125 gr. b.v pardano, 2 eetl. peterselie.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Het roerbakken van de witlof gaat het makkelijkst in een wok i.v.m. de grote hoeveelheid.

Bereidingswijze

De aardappelen schillen en in gelijke stukken snijden. In ca. 20 minuten gaar koken, afgieten en stampen. Er met melk, boter, zout, peper en kerriepoeder een luchtige en pittige puree van maken. Ondertussen de onderkant van de lof afhalen, overlangs snijden, de kern eruit halen en de lof in reepjes snijden. De ham in reepjes snijden en in 2 eetl. boter met de knoflook uit de pers omscheppend bakken. De lof toevoegen en 5 minuten omscheppend meebakken en dit alles door de puree roeren. De banaan in halve plakjes en de kaas in kleine blokjes snijden en in de stamppot mee verwarmen. Met peterselie bestrooien.

Serveertip






Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

mared avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten