Babi pangang
- 30-60 min.
- Geplaatst op 12-10-2009
Ingrediënten 4 personen
500 gr varkensvlees2 uien
2 teentjes knoflook
2 eetlepel bruine suiker
2 eetlepel ketjap asin
1 eetlepel stroop
1 a 2 theelepels sambal
2 blikjes tomaten puree a 140 gr
3 theelepels djahe
Peper en zout
Voorbereiding
Snijd het vlees in repen en leg ze op een bord.
Kruid de repen vlees met wat peper en zout en de djahe.
Pel de ui en de knoflook en snipper deze fijn.
Bereidingswijze
Verhit wat olie in een pan en braad hierin het vlees snel bruin.
Voeg vervolgens de ui en de knoflook toe en laat dit licht meebakken.
Na ongeveer 10 minuten voeg je de bruine suiker, ketjap asin, stroop, sambal
en tomatenpuree toe.
Meng het geheel goed door elkaar en voeg een beetje water toe.
Laat het geheel ongeveer 30 tot 45 minuten zachtjes pruttelen.
Je kunt de saus eventueel wat inbinden met allesbinder, bijvoorbeeld
maizena.
Serveertip
Lekker met bami of nasi!
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties