Advocaattaart

  • Banket
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 12-10-2009
  • Advocaattaart

    Advocaattaart

    Advocaattaart

  • Advocaattaart

    Advocaattaart

    Advocaattaart

Deel dit recept

Ingrediënten
250 gr roomboter
100 gr witte basterdsuiker
6 blaadjes gelantine (wit)
3 dl advocaat
2,5 dl slagroom
3 eieren
1,5 pak lange vingers
Cacaopoeder
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Breek de lange vingers in stukjes en laat de gelantine in koud water weken.

Klop vervolgens de slagroom stijf.

Verdeel de lange vinger stukjes over de bodem van een schaal.

Klop de boter samen met de eieren en suiker tot een schuimig mengsel.

Voeg vervolgens de advocaat toe en meng dit goed door het mengsel heen.

Knijp de gelantine uit en laat dit in een pannetje zachtjes smelten.

Wanneer het gesmolten is voeg je 1 eetlepel van het advocaatmengsel toe en
roer het erdoor.

Doe daarna nog eens 2 eetlepels erbij en meng het goed door elkaar.

Doe nu het gelantinemengsel voorzichtig bij het advocaatmengsel en blijf
steeds roeren.

Als het goed door elkaar gemengd is verdeel je de helft over de lange
vingers.

Vervolgens de stijfgeklopte slagroom erover verdelen.

De rest van het advocaatmengsel erover heen gieten.

Zet de schaal in de koelkast en laat deze minimaal 4 uur opstijven.

Serveertip

Bestooi de schaal voor het serveren met cacao .

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

marjaerich avatar
marjaerich 14-10-2009

hoi hoi ik heb je taart recept favo gezet om uit te proberen. reactie volgd pas over weken denk ik groet Marja

jacgueline avatar
jacgueline 12-10-2009

OEI wat lekker

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten