
250 g tagliatelle - zout - 1 middelgrote courgette - 1 venkel -
1 ui - 2 lente-uitjes - 4 vleestomaten
- 200 g hamblokjes of reepjes
- 2 eetlepels olie - 1 theelepel oregano
Saus:
400 ml slagroom - 1 theelepel paprikapoeder - 1 teen knoflook
- 200 g geraspte kaas
Wok - ovenschaal
Deze lekkere ovenschotel aten we bij ons schoonzusje Bogna die erg lekker kan koken. Zij had het recept uit een tijdschrift. Dit komt zeker vaker bij ons op tafel. Verrassend van smaak!
Oven voorverwarmen op 200 graden.
Pasta koken volgens recept.
Courgette en venkel wassen en in repen snijden.
Ui schoonmaken en snipperen.
Tomaten ontvellen, halveren, pitjes verwijderen en in blokjes snijden
Olie verwarmen in de wok, ham en ui even bakken.
Daarna de groenten toevoegen en een paar minuten wokken.
Op smaak brengen met oregano en zout.
De gekookte pasta mengen met het groenten-ham mengsel. In een ovenschotel doen.
Saus maken door de slagroom te mengen met knoflook, paprikapoeder, zout en 100 g geraspte kaas.
Saus over de pastamengsel gieten en daarna de overgebleven kaas er over strooien.
Schotel in het midden van de voorverwarmde oven plm. 45 minuten bakken.
Lekker met een groene salade.
Recept van mijn schoonzusje Bogna
wilnijh 12-03-2010
Heb heerlijk gegeten vanavond. Wordt zekere vaker gemaakt. Bedankt