Pittige met kipfilet gevulde Mexicaanse pannenkoeken
- Mexicaans, Ovenschotel
- 20-30 min.
Zalige gevulde pannenkoeken met pittige kipvulling. Heel gemakkelijk te maken en goed voor te bereiden. Voor ons een TOPPER!
Ingrediënten 4 recipe.people
5 eieren - peper, zout - 200 gram bloem - 1/4 liter melk - 2 uien - 1 teentje knoflook - 2 paprika`s (bijv. rood en geel) - 800 gram kipfilet in blokjes - 4 eetl. olie - 2 theel. Mexicaanse kruiden of chilipoeder of meer naar smaak - 2 eetlepels tomatenpuree - 1 blikje tomatenblokjes - 200 gram crème fraiche - 150 gram geraspte belegen kaasBenodigdheden
Ovenschaal - koekenpanBereidingswijze
Oven voorverwarmen op 150 graden. Eieren met zout schuimig kloppen. Bloem en melk erdoor kloppen tot je een glad deeg hebt. Plm. 20 minuten laten staan.
Ui en knoflook pellen en snipperen. Paprika´s schoonmaken en klein snijden.
2 eetl. Olie verhitten. Kip rondom bruin braden. Ui, knoflook en paprika meebakken. Kruiden met Mexicaanse kruiden. Tomatenpuree even meebakken. Tomatenblokjes toevoegen en plm. 5 minuten zachtjes laten koken. Op smaak maken met peper en zout.
Rest olie verhitten. Van deeg plm. 8 pannenkoeken bakken. Vulling gelijkmatig over de pannenkoeken verdelen. Oprollen en in vuurvaste schaal leggen. Crème fraiche erover verdelen en bestrooien met geraspte kaas. Plm. 25 minuten bakken in oven van 150 graden.
Bron
Duits tijdschrift Kochen und genieszen
Serveertip
Lekker met een gemengde groene salade.