Stoofpeertjes

  • Nederlands, Nagerecht
  • > 120 min.
  • Stoofpeertjes

    Stoofpeertjes

    Stoofpeertjes

Stoofpeertjes zoals vroeger.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 kilo stoofpeertjes
3 dl water
Een kaneelstokje
Een stukje citroenschil
4 eetlepels suiker
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 166,03 kcal
Koolhydraten 38,89 g
Eiwitten 0,85 g
Vetten 0,02 g

Bereidingswijze

Schil de stoofperen, snijd ze in vieren en verwijder de klokhuizen.
Breng de partjes met water, kaneelstokje, citroenschil en suiker aan de kook.
Stoof de peertjes op een zacht vuur in circa 3 tot 4 uur gaar tot ze zacht en rood zijn.

Bind eventueel het vocht met 2 theelepels in wat water opgeloste maïzena.
Door een scheut rode wijn toe te voegen krijgen de stoofpeertjes een extra lekker smaakje en een dieprode kleur. Vervang daarvoor 1 dl water door 1 dl rode wijn.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

shell_seeker avatar
shell_seeker

Doorsturen

Home Recepten