Stoofpeertjes

  • Nederlands, Nagerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 12-10-2009
  • Stoofpeertjes

    Stoofpeertjes

    Stoofpeertjes

Stoofpeertjes zoals vroeger.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 kilo stoofpeertjes
3 dl water
Een kaneelstokje
Een stukje citroenschil
4 eetlepels suiker
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Schil de stoofperen, snijd ze in vieren en verwijder de klokhuizen.
Breng de partjes met water, kaneelstokje, citroenschil en suiker aan de kook.
Stoof de peertjes op een zacht vuur in circa 3 tot 4 uur gaar tot ze zacht en rood zijn.

Bind eventueel het vocht met 2 theelepels in wat water opgeloste maïzena.
Door een scheut rode wijn toe te voegen krijgen de stoofpeertjes een extra lekker smaakje en een dieprode kleur. Vervang daarvoor 1 dl water door 1 dl rode wijn.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

parel62 avatar
parel62 26-12-2014

Waren heerlijk en ga dit zeker vaker doen .

niekross1 avatar
niekross1 03-12-2011

Vandaag gemaakt alvast voor de kerst en in weckpotten gestopt. Heerlijk! Niek Ross

Ronald1985 avatar
Ronald1985 28-12-2010

Lijkt me lekker om het op deze manier te maken. Het recept gaat ook in mijn favorieten.

elles1970 avatar
elles1970 22-01-2010

Lekker, mijn schoonzus doet ipv wijn bessensap en dat smaakte ook heel lekker (goedkoper dan wijn).

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten