Pannenkoek wraps met roomkaas en forel

  • Multi-cultureel, Borrelhapje
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 11-10-2009
  • Pannenkoek wraps met roomkaas en forel

    Pannenkoek wraps met roomkaas en forel

    Pannenkoek wraps met roomkaas en forel

  • Pannenkoek wraps met roomkaas en forel

    Pannenkoek wraps met roomkaas en forel

    Pannenkoek wraps met roomkaas en forel

  • Pannenkoek wraps met roomkaas en forel

    Pannenkoek wraps met roomkaas en forel

    Pannenkoek wraps met roomkaas en forel

  • Pannenkoek wraps met roomkaas en forel

    Pannenkoek wraps met roomkaas en forel

    Pannenkoek wraps met roomkaas en forel

  • Pannenkoek wraps met roomkaas en forel

    Pannenkoek wraps met roomkaas en forel

    Pannenkoek wraps met roomkaas en forel

  • Pannenkoek wraps met roomkaas en forel

    Pannenkoek wraps met roomkaas en forel

    Pannenkoek wraps met roomkaas en forel

  • Pannenkoek wraps met roomkaas en forel

    Pannenkoek wraps met roomkaas en forel

    Pannenkoek wraps met roomkaas en forel

  • Pannenkoek wraps met roomkaas en forel

    Pannenkoek wraps met roomkaas en forel

    Pannenkoek wraps met roomkaas en forel

Gevulde pannenkoekjes kennen we allemaal, maar wat ik van deze recept een toevoeging vind is dat de kruiden als te ware in de pannenkoekjes ge-ets worden als garnituur en voor smaak.

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
VOOR PANNENKOEK BESLAG:
140 g bloem
1 t bakpoeder
1/4 t zout
1 ei
125 ml melk
125 ml water
125 ml zonnebloemolie
7 ml citroensap
verse takjes dille of kervel
olie boor bakken

VOOR VULSEL:
300 - 400 g roomkaas met tuinkruiden en knoflook
(of neutrale roomkaas waar jij eigen tuinkruiden doorheen mengen)
bosje bieslook
zout
peper
400 g gerookte forel, in stukjes verdeeld
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Koekenpan van 14 cm in doorsnee

Bereidingswijze

VOOR PANNENKOEK BESLAG:
1. Zeef droge ingrediënten samen.
2. Meng met een garde overige ingrediënten heel goed en meng door bloem tot glad.
3. Doen beetje beslag in een hete pannetje met beetje olie. (koekenpannetje van 14 cm doorsnee)
4. Verdeel wat dille of kervel takjes over elk pannenkoekje en zodra droog boven-op keer jij pannenkoekje.
5. Bak op deze wijze 20 pannenkoekjes en laat ze afkoelen.

VOOR VULSEL:
1. Meng zout en peper door roomkaas.
2. Plaatst een pannenkoekje met gladde kant naar boven op huishoud folie en smeer dit in met roomkaas.
3. Verdeel wat forel over onderste helft van pannenkoekje en leg daar een paar sprieten bieslook op.
4. Rol in plastiek er een stevige pannenkoekje van.
5. Bewaar in koelkast onder huishoud folie tot gebruik.

Bron

Kos

Serveertip

Een in hout verouderde chardonnay past hier goed bij.

Variatie:
I.p.v. forel kan gerookte zalmsnippers of paling gebruikt worden.

Laatste reacties

hermien_kg avatar
hermien_kg 14-02-2016

Gisteravond heb ik deze wraps weer gemaakt. Ze liggen in de koelkast en straks ga ik ze snijden. Ik heb deze keer roomkaas met mierikswortel gebruikt (haal ik altijd in Duitsland). Ik heb er stiekem al van geproefd en dat is een goede combinatie met forel. Ik weet zeker dat ik er vanavond succes mee heb. Groetjes, Hermien

susan56 avatar
susan56 29-03-2012

Dat zier er niet alleen lekker uit maar ook leuk met die takjes dille , ik ga het zeker maken, bedankt groetjes Susan

pwiggers avatar
pwiggers 29-03-2012

Lekker, lekker, lekker Deon. Ik had je recept al eerder favoriet gezet en word er nu weer aan herinnerd hoe lekker dit is. Groetjes, Petra

dijktravel avatar
dijktravel 11-01-2010

Dit lijkt me ook een heerlijk recept!! Staat bij mijn favorieten dus ik ga het snel eens proberen!! Groetjes,Ina

lunafairy avatar
lunafairy 31-10-2009

Ziet er heerlijk uit, ga het snel eens uitproberen. Bedankt!

alidada avatar
alidada 15-10-2009

Neem dit mee hoor Deon, het is weer iets anders dan mijn hartige pannekoeken. Groetjes, Louise

liande avatar
liande 14-10-2009

Hallo Deon, Wat een heerlijk recept llijkt me dit. Dank je wel. Ik neem het mee en ga het zeker een keer uitproberen. Groetjes van Liande.

sannerien avatar
sannerien 14-10-2009

Hallo Deon Neem t recept mee, ken t wel met gerookte zalm maar met forel is n leuk alternatief. groetjes Annemarie

astridtb avatar
astridtb 13-10-2009

Hallo Deon, Bedankt voor je heerlijke recept met erg duidelijke fotorepotage! Ziet er mooi en lekker uit. Ik maakte het zelf al jaren maar dan met gerookte zalm, of met een blik zalm als ik onverwachts visite kreeg. Bedankt, Astrid

rmdelvoie avatar
rmdelvoie 12-10-2009

Hoi Deon; ik neem dit mee in mijn kookboek want het ziet er heel mooi en lekker uit en een goede begeleiding met de foto``s. Bedankt, Margrit

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten